Cum sa curatam pensulele de machiaj

Click here to Enlarge 

Pensulele de calitate pot rezista mai multi ani de zile, dar pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa fie foarte bine intretinute. Curatarea zilnica a pensulelor de machiaj, atat a celor pentru ten, cat si a celor pentru ochi, este deci un  lucru extrem de important.    

In acest fel veti evita  aparitia unor cosuri sau a altor probleme ale pielii. Iata cateva mici trucuri care va vor ajuta sa  aveti niste pensule de machiaj curate ca lacrima! Curatarea pensulelor de machiaj ar trebui sa treaca prin doua etape:

- o curatare zilnica antibacteriana;
- o curatare saptamanala mai completa.

Curatarea zilnica a pensulelor de machiaj. Dupa fiecare utilizare a pensulelor trebuie sa va curatati pensulele cu o solutie antibacteriana. Aceasta exista sub diferite forme. Daca doriti sa folositi un spray antibacterian, este de ajuns daca puneti putin produs( 2, 3 pufuri) pe perii pensulelor. Apoi, cu un servetel curat, stergeti delicat pensulele pentru a inlatura surplusul de produse pentru machiaj si pentru ca produsul de curatare sa intre cat mai bine in perii pensulelor. Puteti folosi si servetele umede antibacteriene. In acest caz, este de ajuns sa stergeti pensulele cu aceste servetele dupa fiecare utilizare. Nu uitati sa va treceti pensulele prin aceasta etapa primordiala dupa fiecare utilizare! In acest fel veti avea in permanenta niste pensule curate.

Curatarea saptamanala a pensulelor de machiaj. 
Daca pentru curatarea zilnica sunt suficiente niste servetele sau spray-ul antibacterian, in cazul curatarii saptamanale va trebui sa va samponati pensulele. Pentru acest lucru, aveti la dispozitie si produse speciale pentru curatarea pensulelor sau puteti folosi niste sampoane mai delicate, cum ar fi cele pentru bebelusi. Sapunul de Marsilia este si el foarte bun pentru curatarea pensulelor. Curatati fiecare pensula scuturand perii inainte si inapoi in apa cu sapun sau cu sampon si frecati-le apoi usor pana cand se formeaza spuma. Stergeti si manerele pensulelor cu o carpa umeda. Trebuie sa clatiti pensulele cu apa calduta pana cand dispare orice urma de sapun.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi informatii pe email!

Facebook